lentebloesem

My April notes…over vooruitkijken.

Het is mei!

De maand mei maakt mij altijd vrolijk. Zelfs dit jaar tijdens deze crisis. De zomer staat voor de deur, het voorjaar is in volle gang en niet in de laatste plaats ben ik ooit in een meimaand getrouwd, wat mooie herinneringen geeft. Dat is inmiddels alweer drie jaar geleden en hoe het eraan toe ging kan je in deze blog lezen! Met dat de meimaand is begonnen, begin ik hier met een terugblik op april. Ook in april waren er een aantal kleine, maar leuke dingen om te vieren en publiceerde ik ook weer een aantal blogs op Cities ’n Stories! Welke precies? Lees snel verder!

lentebloesem
Het voorjaar is in volle gang! In deze blog mijn terugblik op de maand april

Veel zon en een Siciliaans Pasen

Juist nu we zoveel mogelijk thuis moesten blijven, brak de zon in april veelvuldig door. Gelukkig kunnen wij buiten zitten en eigenlijk was het voor alle speeltuinsessies met de peuter wel erg fijn dat de zon zich zo vaak liet zien. Op Cities ’n Stories schreef ik tips voor hoe je je hoofd koel kan houden in tijden van crisis. Nu de weken optelden dat we thuis moesten blijven en er voorlopig nog onduidelijkheid was over een versoepeling van de maatregelen, hoorde ik om mij heen toch steeds meer mensen hiermee worstelen. Mijn tips hebben hopelijk iets kunnen helpen in het mentaal gezond blijven.

arancini
De arancini die we thuis maakten!

Tijdens de Pasen bedacht mijn man dat het wel leuk was om zelf thuis arancini te maken! Dit heerlijke Siciliaanse streetfood bestaat uit een mix van risottorijst, ragout en een dikke laag paneermeel. Uit de frituur zo vers op je bord, smaakten deze heerlijk.

leestip: in deze blog vind je een top tien van alle Siciliaanse lekkernijen, zowel hartig als zoet!

Babynieuws en tijdverdrijf…

Op 22 april werd ik tante! We mochten een lief nichtje verwelkomen in de familie. Wel gek in deze situatie, omdat we nu niet op kraamvisite mogen, maar natuurlijk is het tegelijk superleuk.

Op mijn blog deelde ik een aantal boekenreviews van boeken van schrijver Jenny Colgan. Ik vind het mooie leesboeken die je meenemen naar Schotse eilanden en drukke steden, kortom, boeken waar je heerlijk even je tijd mee kunt verdoen. In de categorie tijdverdrijf gebeurde trouwens nog iets sensationeels: wij hebben ook eindelijk Netflix geinstalleerd! Iets wat we voorheen niet misten, maar nu met zoveel thuisblijven welkom was. Kom maar op dus met je tips voor series en fims!

rainy day
Boeken lezen, Netflix kijken, waarmee kom jij de tijd door?

…en een groei in mijn bezoekersaantallen!

Naast het vrolijke babynieuws, zag ik ook weer positieve ontwikkelingen in de bezoekersaantallen van mijn blog. In maart waren de bezoekersaantallen zoals bij zo ongeveer elke blog tot een dramatisch dieptepunt gedaald. Het deed mij denken aan 2015 toen Google besloot haar zoek algoritme om te gooien en ik hierdoor ook de aantallen gigantisch zag kelderen. Ik hield mij voor dat ook toen het mij stap voor stap weer was gelukt om uit het dal te komen. Dat zou nu ook weer moeten gaan lukken. De groei is nog lang niet als voordat de crisis begon, maar dát er weer meer bezoekers mijn blog bekijken, vind ik al fijn. Daarbij:

  • begonnen weer meer mensen mij te volgen op Pinterest
  • werden mijn pins meer gedeeld
  • meldden zich ook weer nieuwe volgers op Bloglovin
  • kwamen er ook op Instagram een aantal nieuwe volgers bij die ook zijn gebleven (dat is op Insta nog wel eens anders)
Keulen brug
De grote vraag is: vanaf wanneer kunnen we weer eropuit?

De grote vraag echter is…

Sinds deze ontwikkelingen kan ik weer een beetje vooruit kijken en ik merk dat meer mensen en organisaties dit aan het doen zijn. Er druist een grote vraag achter diverse artikelen, acties, plannen en promo campagnes. Het is een vraag die veel mensen in hun achterhoofd ergens hebben opgeslagen en steeds meer nu gaan uitspreken. Het is de volgende vraag, die mij overigens ook bezighoudt:

Wanneer kan, mag en gaat het toerisme weer op gang komen?

Dit is natuurlijk een vraag met nog heel veel haken en ogen. Ook zit er veel discussie omheen. Ik realiseer mij maar al te goed dat reizen er voorlopig nog niet inzit. Daarbij, als we op reis mogen, zal dit waarschijnlijk neerkomen op vakantie in eigen land. Toch zijn diverse landen momenteel bezig deze discussie op gang te brengen. Vooral de landen waar het toerisme een zeer grote bron van inkomsten is, Griekenland, Spanje, Italië, wordt de discussie steeds meer gevoerd en worden plannen voorgesteld.

kaartspel stad
Ik vond een leuk setje kaarten bij Hema, maar wanneer ik ze echt kan gebruiken?

De plannen in Sicilië

Via via trof ik mooi nieuws aan over Sicilië: de regering zou een 50 miljoen hebben bestemd voor het een boost gaan geven aan het toerisme, zodra reizen weer is toegestaan. Dit zou gebeuren door middel van kortingen te geven aan toeristen. Kortingen op hotels, vluchten en ga zo nog maar even door. Veel over dit pakket aan maatregelen is echter nog onduidelijk. Mede omdat nog niet duidelijk is wanneer het toerisme weer op gang mag komen. In mei zal ik in een blog weergeven wat er precies nu al wel duidelijk is. Deze blog zal ik regelmatig updaten zodat je het laatste nieuws erover kunt vinden. Stel dat we dit naar nog op pad kunnen, dan is het natuurlijk leuk als je naar een mooi eiland als Sicilië kunt gaan én gebruik kunt maken van een mooie korting!

fiat Sicilië
Voorlopig blijft het nog even bij reisdromen….

Voorlopig nog maar even reisdromen

Op Cities ’n Stories trok ik de stoute schoenen aan om alvast weer met een reisblog te beginnen. Ik publiceerde mijn blog over een highlight in Keulen: de Kölner Dom met daarin allerlei linkjes naar eerdere blogs die ik publiceerde over mooie gebouwen in diverse steden. Om alvast naar uit te kunnen zien voor als we weer op reis mogen gaan. Ook in mei zullen er weer nieuwe blogs gaan volgen, met reisdromen, lifestyle tips en nog veel meer leuks! Een hele fijne meimaand gewenst!

Waarover lees jij graag op mijn blog? Laat het mij weten via een reactie onder deze blog, of via de social media!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.