5x lekker lezen op reis, verhalen in en door de stad.


Boeken lezen op reis.

Zodra je op reis gaat, leent veel tijd zich ook voor heerlijk even een stuk lezen. Voor mij is het vaak de enige tijd van het jaar dat ik boeken lees! Ik lees zodra we in het vliegtuig zitten, of terwijl we nog aan het wachten zijn op een vlucht, op plek van bestemming op het strand, of gewoon buiten op een ligstoel. Vaak spelen de verhalen zich ook weer af op plekken waarbij je weg kunt dromen. Daarmee ben je er extra tussenuit. In deze blog deel ik 5 boekentips met je, stuk voor stuk boeken waarvan ik heb genoten en daarmee echte aanraders! Kortom, indien je nog op zoek bent naar een leuk leesboek, lees dan snel verder.
lezen vakantie water

1. Verrukkelijk! Ruth Reichl

In dit boek vertrekt de hoofdpersoon Billie naar New York om te gaan werken bij het food magazine ‘Delicious!’. Ze blijkt een groot talent voor smaken herkennen te hebben, maar weigert pertinent om gerechten te koken. Waarom dat precies zo is, kom je meer en meer achter gaandeweg je dit boek leest.
lezen reis bankje
Wat ik vooral leuk vond is dat het verhaal je meeneemt de stad New York in, naar wijken met winkeltjes vol delicatessen, culinaire heerlijkheden en je laat kennismaken met diverse personages die deze stad zo uniek maken. Uiteindelijk zal je er ook qua historie van de stad nog wat van opsteken. Billie vind namelijk brieven uit de Tweede Wereldoorlog die leiden naar een interessante ontdekking!
Tip! Bestel dit boek zelf bij Bol.com:

2. Aanpakken! Sophie Kinsella

Schrijfster Sophie Kinsella is voor velen wel een bekende. In dit boek draait alles om Samantha, een getalenteerde advocate uit hartje Londen die op een dag op kantoor een fout maakt en in paniek de trein pakt en de stad uit vlucht. Door een samenloop van verwarrende omstandigheden wordt ze in een klein dorpje aangenomen als huishoudster bij een rijk stel en moet ze opeens een villa zien schoon te houden. Omdat dit haar eigenlijk wel even goed uitkomt om alles op een rijtje te kunnen zetten, besluit ze dit spel mee te spelen en niet terug te keren naar Londen. boeken strandUiteindelijk komt natuurlijk de aap wel uit de mouw. In dit boek wordt je meegenomen langs alle clichés over de topkantoren in Londen, maar blijf je niet lang in de stad hangen, want het boek speelt zich grotendeels af in het mooie Engelse platteland. Ik vond het vooral heerlijk weglezen, zoals wel meerdere boeken van deze schrijfster. Een verhaal om je lekker in mee te laten slepen!

3. De smaak van champagne. Kate Lynch

In dit boek wordt je meegenomen naar de Champagne streek in Frankrijk en leer je daarbij ook nog het een en ander over hoe dit smakelijke drankje wordt gemaakt! Dit is een van mijn favoriete boeken. De personages die erin voorkomen zijn geweldig en ook het familieverhaal wat zich erin afspeelt is mooi en ontroerend. Voor even waan je je tussen de wijngaarden op het Franse land, ruik je haast de geur van de pain au chocolat en zou je ook maar wat graag die vintage editie van de champagne willen proeven! Je zult begrijpen dat ik erg veel houd van heerlijk eten en drinken en zoetigheden. Dit boek smaakt naar meer!
reis boeken zon

4. Een liefde in Rome. Mark Lamprell

“De liefde kent vele gedaantes, en Mark Lamprell weet ze allemaal treffend te beschrijven” aldus een quote over dit boek. De stad Rome is het decor voor dit boek en daardoor is het heel erg leuk om te lezen als je ook zelf de stad een keer hebt bezocht! Het verhaal is op een bijzondere manier geschreven, namelijk hier en daar wordt het verteld door de geest van de stad. Of is het de liefde? In ieder geval, ik vond het erg leuk gevonden en verder is dit een heerlijk feel-good boek waarin een aantal verhaallijnen door elkaar heen lopen. Je kunt het een beetje vergelijken met ‘Love actually’ maar dan in Rome en niet met kerst. Een aanrader!
boeken voor op reis

5. Het Rosie effect. Graeme Simsion

Mijn laatste tip betreft een boek wat zich ook afspeelt in New York. Dit boek is het hilarische vervolg op Het Rosie Project waarin wordt beschreven hoe Don en Rosie elkaar ontmoeten. In dit boek zijn ze verhuist naar New York en is Rosie begonnen met haar studie Geneeskunde en werkt Don aan de universiteit. Het boek geeft op een mooie manier een beetje inzicht in hoe de denkwereld van iemand met Asperger dan wel Autisme aanverwante stoornis (helemaal duidelijk wordt het niet, wel dat Don uitermate nauwgezet is). De grote uitdaging in dit boek voor Don begint wanneer Rosie aankondigt dat ze in verwachting is. Vervolgens gebeurt er ook nog eens van alles in hun vriendenkring en is voor Don de chaos compleet. Op zijn eigen manier probeert hij voor alles een oplossing te bedenken en komen ze er samen wel uit…bijna dan…of toch? Lees dit mooie boek en je zult het weten!

Affiliate info: de linkjes in deze blog waar je de boeken zelf kunt bestellen zijn van Bol.com. Op deze manier support je mij, maar je betaalt niets extra’s voor je bestelling. Alvast bedankt!

Wil je deze boekentips als pin op Pinterest bewaren? Leuk! Je kunt er deze afbeelding voor gebruiken:
leestips boeken

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.