Mensen maken de stad…of?

De City Planner
Onlangs kwam ik deze video tegen, een presentatie door Amanda Burden over hoe publieke ruimtes in een stad zo vorm te geven dat mensen er graag komen! Nu heeft zij dit jarenlang gedaan voor een stad die niet de minste is, namelijk voor New York! Amanda Burden is jarenlang de ‘chief city planner’ van New York geweest en is daarmee de ontwikkelaar van een stad waar iedereen wel een mening over heeft. Hoe zij daarin is blijven gaan voor wat zij wilde bereiken, vond ik heel inspirerend om te ontdekken!

Mensen maken de stad…of?
Tijdens haar presentatie vertelt Amanda over een aantal bijzondere projecten waaraan zij heeft gewerkt, zoals het veranderen van een oude vervallen spoorlijn in een tegenwoordig druk bezocht stadspark! In alle projecten had zij als doel het zodanig verbeteren van de publieke ruimte in de stad dat het plekken werden waar mensen graag heen zouden gaan. Haar drive om vergane en verlaten plekken weer in iets moois te veranderen sprak mij erg aan. Mensen maken een stad, maar welke mensen er graag in een stad komen, wordt bepaald door hoe een stad wordt vormgegeven…of toch andersom?

boulevard Salerno

1 van mijn favorieten

Jouw favoriet
Wat maakt eigenlijk dat mensen graag ergens hun vrije tijd doorbrengen? De foto hierboven is van een plek in een stad waar ik graag kom, de boulevard van Salerno, een stad in Zuid-Italië. Het is er groen, het straalt rust uit ook al zijn er toch ook veel andere mensen, en je hebt er een mooi uitzicht over zee! En jij? Welke steden ga jij graag naartoe en naar welke plekken in die stad precies? Of is er een plek in je eigen stad waar je trots op bent? Ik ben benieuwd! Laat het me weten door een reactie achter te laten. Wil je eerst bekijken wat Amanda erover verteld heeft? Bekijk hierboven de video!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.