Met vakantie!

Waar blijven die nieuwe blogs?

Ik moet toegeven dat de maand juli nooit heeft behoord tot mijn meest inspiratievolle momenten. Meestal plaats ik zo’n 2 nieuwe blogs, meestal zomerverhalen. Waarom ik verder niet zoveel blog? In de maand juli is het vaak superdruk op mijn werk, omdat er al collega’s met vakantie zijn en ik hun taken erbij oppak. Daarbij is het vaak te mooi weer om binnen achter een computer te gaan zitten, al was dat dit jaar af en toe ook wel anders. Ten slotte ben ik tegenwoordig in mijn vrije tijd vooral de entertainer/verzorger/inslaapwieger van mijn baby van 7 maanden oud (ja, samen met mijn man, maar dan nog slokt het flink wat tijd op!). Kortom, de afgelopen weken ben ik weinig aan bloggen toegekomen. Het enige wat ik gedaan heb is wat bijschaafwerk achter de schermen: het opfrissen van blogs die ik jaren geleden schreef en ze aanpassen aan de stijl die Cities ’n Stories tegenwoordig heeft. Zo deelde ik een blog over Napels opnieuw afgelopen maand.

zomer palmboom

Zomer! We lassen even een pauze in.

Minder is meer?

Ik schreef er eerder al over: ook al blog ik wat minder dit jaar, het aantal bezoekers blijft elke maand stijgen! Nadat Google in 2015 iets had veranderd in hun algoritme, kelderden mijn bezoekersaantallen flink. Sindsdien ben ik bezig met weer opbouwen, al blijft Cities ’n Stories een kleine blog vergeleken met sommige andere. Om je een indruk te geven: momenteel bezoeken gemiddeld dagelijks zo’n 80 bezoekers mijn blog en 75% hiervan komt uit Nederland. Ondanks de populariteit van vlogs en Instagram bijvoorbeeld, blijf ik het een leuke ontwikkeling vinden dat mensen graag blogs blijven lezen. Daarbij vermoed ik dat mijn promotie op Pinterest zich aan terugbetalen is. Het verschilt wel erg per pin hoeveel bezoekers deze trekt.

Ben jij zelf een blogger en gebruik je ook Pinterest? Waarom wel of niet?

pinterest pin napels

Deze pin wordt veel gedeeld en hierdoor wordt de blog post veel bezocht!

De populairste blogs van de afgelopen tijd

Mijn meest gelezen blogs gaan veelal over Sicilië. Daarnaast blijft ook mijn blog 5x wat te doen in Napels goed gelezen (dit is bijvoorbeeld een pin die het op Pinterest goed doet). Bezoekers uit het buitenland zijn maar naar één ding nieuwsgierig: how to drink coffee in the Netherlands is deze maand mijn best gelezen Engelstalige blog.

scala dei turchi agrigento

Ook de blog over must-visits bij Agrigento wordt goed gelezen. Deze krijtwitte rotsen, de scala dei Turchi, is 1 van deze must-visits

En nu met vakantie!

De komende weken zal het ook nog stil blijven op Cities ’n Stories, want dat zijn we even met vakantie! Ik ben niet iemand die vooruit blogt, zodat het allemaal mooi kan doorlopen. Een pauze is bij mij ook echt pauze. Ergens in augustus zal er weer een update volgen, en daarna weer nieuwe blogs!

 

vakantietijd

Fijne vakantie! En hopelijk geen vertragingen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.